Driv ett samhällsengagerat företag

Det blir allt mer vanligt att näringsidkare också inser att de behöver ta ett ansvar för samhället. Att minska sina utsläpp av växthusgaser och göra företaget hållbart är inte bara bra socialt sett utan har också visat sig vara lönsamt. För att ditt företag ska vara positivt för samhället kan du också på olika vis investera dess intäkter i bistånd eller annat som förbättrar samhället, både för dina anställda och för världens övriga befolkning.

Som ny företagare med goda samhällsintentioner kan det behövas stöd för att komma igång. Hos Fakturino kan du jämföra 30 lånegivare som erbjuder företagsfinansiering, så att du kan öka lönsamheten i företaget och på så vis ha mer pengar att investera i samhällsförbättrande insatser. Via Fakturino kan du skicka in din ansökan, varpå bankerna får en notis om detta. Du får inom 24 timmar en sammanställning av buden från bankerna, och kan enkelt och bekvämt jämföra och se vilken aktör som är mest passande. När du valt bank får du snabbt en utbetalning till ditt konto.

Företag satsar på hållbarhet

IKEA är ett företag som vill ta hållbarheten så långt det går. Idag bygger de 60 procent av sitt sortiment med förnybara material, medan tio procent består av återvunna material. Deras mål är att senast år 2030 arbeta endast med återvunna och förnybara råvaror.

Regeringen gick också för ett par år sedan ut med en ny strategi för att skapa ett hållbart samhälle via social innovation och socialt företagande. För att kunna uppnå detta och förbättra samhällets integration, utbildning, hälsa, miljö och klimat behöver de svenska företagen bidra med sitt engagemang och sin innovationskraft. Med sociala innovationer kan samhällsutmaningar mötas med nya lösningar och idéer, vilket förbättrar viktiga tjänster åt medborgarna.

Anders Ankarlid är VD för företaget ”A Good Company” som definierar sig som en ”socialt ansvarstagande startup”. De har som mål att erbjuda produkter som är hållbara, cirkulära och givande till samhället.

Leave a Reply

mts_cool